Спрете Земята, искам да сляза. Това си повтарях през последните няколко месеца.

От няколко години престанах да правя новогодишни резолюции. Това е тотално безполезно и ненужно начинание, което забравяме още през първия работен ден на новата година.

Ако имаш план го следваш и обновяваш целогодишно. Толкова е просто. Няма нужда всеки 1-ви януари да изпадаме в дълбоко екзистенциално чудене как да преобърнем света.

Вярвам обаче, че всяка година ни учи на нещо. Я добро, я лошо. Някои го учат, други повтарят грешките отново и отново.  Аз не искам да съм от последните. Напред към мечтите, както беше туитнала @mvarbanova1 на 1-ви януари 2018 :-).

За мен 2017 беше важна, дори преломна в разбирането ми за работата, претоварването, времето, което отделям за себе си и хората, които обичам, както и за проектите, които ме вълнуват. Страшното е, че не успях да усетя как и тази година мина толкова бързо. Спрете Земята, искам да сляза. Аз ли нещо бъркам или Вселената си прави бъзик.  Дайте да я караме малко по-спокойно, по-бавно, по-истински.

moccaПланът ми за 2018 е простичък:

Да заменя мултитаскинга със сингъл-таскинг.

Искам да си давам време и да правя нещата по-бавно, по-внимателно, по-добре. Да се наслаждавам на процеса и на резултатите.

Да отделям повече време за себе си.

И нямам предвид за молче и маникюрче. Искам повече моменти, в които мога да спра и да мисля за важните неща, за мечтите…да си отпусна време да чета и да слушам чужди истории.

Да отделям повече време за пътувания.

Това виси от години.

Да срещам още вдъхновяващи хора.

Имам късмета да познавам хора, които не признават никакви рамки и опровергават всякакви модели. Надявам се все така да съм заобиколена от такива изумително смели хора и още…

Да избягвам бърнаута (т.н. синдром на професионалното изчерпване).

2017  беше благодатна на претоварвания – психически и физически. Имах чести моменти, в които ми с виеше свят, не можех да се концентрирам, имах моменти на тревожност и се чувствах ужасно. Стига де.

Да развия проектите, които съм наумила.

Лека полека. С добро планиране и желание.

Честита Нова 2018 година.

error