Най-после и България се присъедини към Trashtag тренда. Въпрос на избор.

Trashtag се приземи и в България и вече виждаме резултатите. Как икога започна всичко при мен?

Уикенда се събрахме група приятели, жадни за бягство от града и драснахме към първата предложена дестинация – екопътека, започваща от стадиона на Гара Бов. С абсолютно горда стъпка и идея най-после да напраша новите си планински обуща 😉 тръгнах към планината.

Ей, тези български планини никога не ме разочароват – красиви, пъстри, поточета се вият, водопадчета ромолят, птички и магия. Има си и неща, които не им е там мястото.

  • Bov Stadium
  • Bov Trashtag
  • Bov - Trashtag

Преди доста време бях чела за човек, който му писнало от боклуците в планината и „запалил” приятелите си и при всяка разходка да събират отпадъците, които намират по пътя.

Дали да направиш нещо е въпрос на избор.

Бих искала да отбележа, че малко ми е кофти, че сама не се сетих за това, а както напоследък е модерно да се казва, ме инфлуенснаха. Но…ще го преживея. Човекът ми даде добър пример и аз го приех.

Сега аз ще се опитам да направя същото с вас:

Има и такъв тренд. АЛИЛУЯЯЯЯЯ, най-после тренд, който ми е по вкуса.

Тренда е хората да почистят определена зона и снимат, за да покажат ПРЕДИ и СЛЕД. Това е страхотно и се случва навсякъде по света – The Trashtag Challenge.

Защо не се възполваме от този тренд и не го „осиновим“? Най-после нещо полезно. Стотици хора се заливаха със студена вода (ice bucket challenge), танцуваха до автомобил в движение (#inmyfeelings) – няма лошо, но можем ли сега и да поизчистим?

Туитър гъмжи от примери:

След като им споделих, че събираме отпадъжи, моите последователи ми разказаха, че те или техни познати също имат такива навици 🙂

Най-многo ме впечатли примера на Afroz Shah, който е успял да събере 5 милиона килограма боклуци за 3 години. Не мога даже да си го представя.

Wow trashtag

Бъдете активни. Промяната е в нас и е въпрос на избор.

Виж още как изглежда промяната за мен.

error