Хенд мейд фест вече е традиционно събитие, което събира на едно място творци, имали смелостта да превърнат идеите си в реалност. Този уикенд имах късмета да попадна на събитието в НДК и открих няколко нови за мен, творци.

Малко случайно с приятелката ми Софи си направихме среща пред НДК. Видяхме какво се „готви” вътре и без колебания се нахвърлихме на базарчето. Обожавам този тип събития – куп хора, вложили сериозно количество труд и талант в това, което правят.

Това са истински занаятчии. Това, че творят България е нещо, което трябва да поддържаме и развиваме.

Моите открития от Хенд Мейд Фест:

Maevski Handmade lamps and art

Очевидно, че лампите са необичайни. Изполват естествени материали – дърво и камък. Дървото внася толкова уют и топлина, че ми се иска да си построя дървена вила в планината около някоя от тези лампи. Детайлите по всяка лампа са изпипани и най-хубавото е, че няма да намерите две еднакви. Лампите, които видях са безумно зашеметяващи.

Сапунена работилница

Сапунерчетата си имат всичко. И ВСИЧКО е натурално. Део стик, околоочни кремчета, шампоани, балсамчета и най-хубавото е, че всички са естествени съставки и на достъпни цени.

Дори има на сайта си секция, в която можете да намерите ценни съвети как да си направите натурална козметика сами.

Разгледайте всички техни продукти на сайта им https://soapfactory.bg/

Споменик-заветник

Като човек, който знае твърде малко за корените си, отдавна съм решила да оставя писмена следа за децата и внуците си. Идеята да имаш възможността да „надникнеш” в живота на някой, който вече го няма е ценна.

Създателката на тези тетрадки е написала „Тръгнах по следата, за да оставя следа. И ще направя така, че детето ми да помни що е Корен и да разкаже на децата си!”. Споменик-заветник са пет тетрадки, в които да съхраните своята история, мъдрост, съвети и любов, за да е достъпна тя за внуци, правнуци, пра..пра…пра.

Едно от любимите ми неща на света беше да слушам историите на баба. Питах я за всичко – какво е мислела, какво е чувствала, от какво се е страхувала, когато е била дете или девойка. Помня всичко и се радвам, че съм прекарала това време с нея и съм я опознала по-добре. Не всички имат това време или възможност. Оставете следа.

ПП: Това е фантастичен подарък 😉

Adiri

Произведенията на Ади съм срещала и друг път на събития. Ади прави невероятни чанти и бижута от корк. Намерете Ади във Фейсбук и поразровете какво е родило въображението ѝ. На феста има доста маси с бижута и аксесоари, но нейните за мен са една стъпка напред. Може би е заради личният ми стил, но смятам, че Ади има невероятно усещане.

Продължавайте да творите.

А ако сте луди по пазаруването, но не обичате молове, вижте какво съм подбрала в Тайни места за шопинг в София

error