Последна актуализация 31.12.2017

Дарителската акция цели да подсигури дрехи, обувки, хранителни продукти и финансови средства за настанените в дома деца. Помогнете с каквото можете.

Ето какво се случи след като публикувах кампанията в блога и в платформата TimeHeroes

 Докато течеше кампанията, директорката често ми споделяше, че получават често пратки, но не предполагах какви са реалните резултати. А те са изумителни.

Дарителите подсигуриха трайни хранителни продукти за 1 година, топли дрехи за зимата, обувки, летни дрехи, санитарни продукти, сладкиши, солени изделия, настолни и електронни игри, книги, помагала, комбиниран хладилник и не на последно място 6 компютъра, 4 лаптопа и 5 таблета.

Резултатите

Мечтаната компютърна зала ще е реалност скоро (всички устройства ще бъдат форматирани от специалист и ще се инсталират нужните филтри за безопасно сърфиране в мрежата). 

Децата никога не са се радвали на такова изобилие – дарител подсигури коледно тържество, хранителнителните продукти се рапределят постепенно.

Всички са спокойни, че ще посрещнат предизвикателствата през 2018 година по-лесно и с бюджета, ръководството ще може да подсигури блага, които преди са се считали за екстри.

Директорката, децата и аз Ви благодарим, че отворихте сърцата си и променихте няколко живота. Най-важното, което дарихте е надежда.

Нашите дарители 

За втори път се заемам с организацията на дарителска акция за този дом. При първото ми посещение в дома видях един куп страхотни деца, които се хвърлиха да ми помагат за разтоварване на подаръците, които им бях докарала с моята малка кола. Беше наистина емоционален момент  – усмивки, много шумолящи опаковки и радостни възклицания. Всички признаци, които ти дават ясни индикации, че това, което правиш променя нечий ден, а може би и свят.  Силно се надявам този път да можем да подсигурим нещичко преди празниците, за да ги изненадаме и зарадваме.

Велики Преслав е разположен в трудна част на страната, която се слави с безработица и недоимък. За съжаление фонадации и фирми рядко ги включват в кампаниите си. Те живеят основно на държавната си издръжка…, а тя е мизерна и крайно недостатъчна.

За това мили хора, хайде да помогнем на децата от дома за деца лишени от родителски грижи в град Преслав. Те са в по-голямата си част момчета, но има и няколко очарователни девойки. Възрастта им е между 11 и 17 години.

„С КАКВО МОГА ДА ПОМОГНА?“

Дрехи и обувки – ПОДСИГУРЕНИ

Студеният сезон тепърва предстои. Необходими са топли зимни обувки, якета, дънки, блузи, чорапи и т.н. Приемаме всичко…нови и употребявани, стига да са в добро състояние.

Хранителни продукти – ПОДСИГУРЕНИ

Всякакви продукти са добре дошли.

Олио, боб, леща, ориз, захар, брашно, макаронени изделия, ядки, месни продукти, млечни продукти, хлебни изделия, зърнени закуски, чай, мед, сладка, картофи, консерви, солети, гризини, сладки продукти и т.н.

Консумативи – ПОДСИГУРЕНИ

Всякакви консумативи от бита са необходими – перилни препарати, омекотители,  дезинфектанти, пасти и четки за зъби, дезодоранти, шампоани, балсами,  хавлии, домашни чехли, топли чорапи, пижами, чаршафи и олекотени завивки, одеала, възглавници и т.н.

Средства 

Всякаква помощ ще е добре дошла. С допълнителната финансова помощ могат да се подсигурят всякакви липси за децата, вкл. лекарства, когато е необходимо (само на боб и леща не се живее).

Мечтаната компютърна зала 

От последното ми посещение мисълта, че трябва да оборудваме малка компютърна зала в дома ме гложди ли гложди. В една от стаите беше поставен, като паметник на умрелите надежди, един от онези стари гигантски монитори. Момчето, живеещо в стаята сподели, че преди години е изгорял, но му е мъчно да го изхвърли.

Хора, децата трябва да се образоват не само в училище. Те трябва да знаят и как да се справят със света в Интернет. Как да го използват, за да продължат напред и след напускане на дома.

Ако ви се намира компютър или лаптоп, който не използвате вече, но работи – дарете ни го.

КАК ДАРЕНИЕТО МИ ДА ДОСТИГНЕ ДО ДЕЦАТА?

Опция 1

Можете да изпратите дарението директно до дома за деца в гр. Велики Преслав.

Велики Преслав 9850, ул.“Симеон Велики“27

Диана Дучева (директор) 0878 94 3554

За финансови помощи:

Банковата сметка на Дом за деца лишени от родителски грижи гр. В. Преслав е: BG45UBBS80023107447410  BIC: UBBSBGSF

Банкова сметка тип „превод към бюджета“ ОББ гр. В. Преслав.

Опция 2

Ако нямате възможност да изпратите дарението си сами, аз ще организирам доставката – с куриер или доброволец-нинджа, който да достави даренията.

Благодарности за Цветин Апостолов от гр. Варна, който дари компютъра си за дома @VladGrozdev , който организира доставката и @kpacuma, която им подари скенер. Това е първата налична техника, която имаме. Надявам се да съберем поне още 5-6, за да може да им подсигурим истински Интернет кът.

Ако имате въпроси можете да се свържете с мен на 0895 48 57 87 или можете да комуникирате своите дарения с директорката на дома Диана Дучева 0878 94 3554.

Началото е поставено. Сега всичко е в наши ръце.

Моля споделете този пост, за да достигне до повече хора.

Благодаря Ви.