Дамски Mовембър – Made in Bulgaria

Предполагам, че е редно един от първите ми постове да се представя пред моите бъдещи читатели в сериозна, стабилна и зряла светлина. Уви, това май няма да се случи, защото ще ви се изтипосам с моя Моемврийски мустак.

От няколко години наблюдавам, че някои български мъже целенасочено пускат окосмението по лицето си без жал за своите мили, нежни женички.
След няколко клика разбирам, че това е годишно събитие – Мовембър, което цели да привлече вниманието върху проблемите на мъжкото здраве и конкретно върху най-често срещаното мъжко заболяване – рака на простатата и други злокачествени заболявания.

Мовембър с Гери

Принципно дамите освен с подкрепа на своите мъже могат и да помогнат в Мовембър – а с по-малко мрънкане заради окосмяването, както и някои козметични съвети за поддръжка на мустачето (балсамче веднъж на 2-3 дни, услужете му с четчицата си за вежди, малко фиксация преди да излезе и т.н.)

Тази година реших да прекрача границата си на комфорт и реших се Омустача.

Резултатът – красив, нежен и изискан – моят мустак.

Упътване (как се прави дамски Мовембър мустак): 

  1. Решавате да пуснете мустак;
  2. Консумирате по чаша вино всяка вечер, като в средата на месеца минавате на ракия със салата (няма как, за мъжете го правим);
  3. Масажирате сутрин мястото, където искате да се появи въпросният мустак;
  4. Изчаквате последния ден на ноември, вземате молива си за очи/вежди и нарисувате мустак над горната устна.

Готово.

И като финал бих искала да напомня на господата да се преглеждат по-често, защото по-скъпо от здравето няма.