Истински шопинг на дизайнерски дрехи и аксесоари, можете да направите лесно в тайните места за шопинг на София, а именно малките магазинчета, скрити из уличките на града.

За мен те крият много талант, чар и уникалност. В тях можете да намерите ръчно изработени и единствени по рода си съкровища, в които дизайнерът влага много повече от идеята за продажба.

Тайните места за шопинг в София, всъщност не са толкова ТАЙНИ. Само трябва да се огледаш и да разпиташ хората в малките магазинчета. Любимата ми уличка за шопинг на съкровища е ул. Цар Асен. Тя е успоредна на бул. Витоша и в този пост ще ви разкрия няколко от най-любимите ми тайни места, в които освен уникални артикули намирам и много вдъхновение.

Renatte Style

Рени има страхотен стил, който много допълва моя. Изчистен, елегантен и понякога закачлив, той вълнува с нестандартни решения. Това е много важно за оформянето на идентичност на стила.

 

 Магазин за дизайнерскии дрехи иаксесоари – Ключ

Едно от любимите ми тайни места. Влизаш и започва да те тресе някаква лудост. Това не е случайно, тъй като тук се предлагат продукти от много български дизайнери. Изумително количество вдъхновение е събрано в това малко място. Свободният дух тук наистина се е вихрил и е оставил страхотна селекция от уникални артикули.

 

 

 

Muse Shop Muse shop Sofia

Трудно е да се опише какво е да се потопиш в атмосферата на това магазинче. Почти съм сигурна, че тук си живеят в някакъв приказен свят и клиентките им са част от него. Тук можете да намерите наистина фантастични дрехи, аксесоари и обувки, особено ако искате да се разграничите от тълпата.

 

Tova myasto shopping BulgariaТОВА МЯСТО

Това е мястото. Изцяло авторско и наблъскано с идеи до тавана.

Обединява творци като KaYo, Experiment, Attitude 157 (Тези ги обичам искрено), Nadya’s knit/Надеждините плетки, Miche, WooWhiskey, Atassa, Gancini, My Magenta, WhiteBerry by MM, PAROLA, Vyara Tzeneva Jewellery, Eva Pendientes, Flicka, Amélis Readymades, Anna Tsonkova Jewelry, Open-Art7, Katano, Time Craft Art, Omaya, Songe Jewelry, Euforia – hand made jewellery, KrasiiIv handcrafted wonders/ КрасииИв ръчно изработени чудеса, LXA, Marieta-Ръчно изработени аксесоари, Фърфолета, Miyava, MODO, VIVASTELLA, Polina Petrova Atelier & Boutique, Pesh. Art, KrakMe, Art.E, I/tems и още няколко 🙂

Gift Gallery 15 Shop

Мястото е събирателна точка на 15 невероятни български автори. В магазина винаги е пролет (поне така го чувствам). Свежи цветове, изумително разнообразие на ръчно изработени чанти, кукли, бижута, керамика, кухненски дъски на майстор Росен (веднъж видиш ли ги, остават в съзнанието), дрехи, художествени фотографии и куп други чудеса.

Gifted Sofia

Място за дизайн, графити и сбъднати мечти.

Щастлива съм, че такива места съществуват и вярвам, че те оформят лика на българските продукти.

Сладко тайно място Dolce Mela Pasticceria

(ул. Кърнингардска 14)

Като заклет любител на хубавите десерти получих лек захарен инфаркт от удоволствие. Ако сте се възползвали от моята шопинг обиколка е отлична идея да я завършите с нещо сладко.

Не мога да се сетя за по-добър край на пазаруването. Надявам се всеки да намери по нещо уникално в тези места.

Ако и вие си имате любими места, споделите ги в коментарите