Как да не полудеем по време на самоизолация съвети от Туитър? Защо туитър? Ами там е събрана много от Интернет мъдростта 😉

В началото самоизолацията ми звучеше като ваканция с много книги. Казах си „Ще си се начета, ще порисувам, ще попиша, ще си подредя нещата…”, но за човек, който толкова обича простора, въздуха, природата домът рано или късно се превръща в тясно и тягостно пространство.

 Не предположих(ме), че самоизолацията ще продължи толкова дълго, също така нямаме много възможности. Не искам да нараня някой. Знам че не само възрастните хора са застрашени, но мисълта ми все се връща към тях. Изгубих всичките си баби и дядовци пазя за тях най-хубави спомени. Ако те бяха живи днес бих направила всичко, за да ги предпазя. Спомняте ли си приказките за царя, който заповядал да убият всички стари хора, но е послдствие един дядо с мъдростта си спасил царството? Така е, освен топлина, истории, традиции нашите баби и дядови носят мъдрост нищо, че рядко ги слушаме.

Много ми се иска да се впусна в дискусии за вируси, лечение и защо самоизолацията е добра или лоша, но както по много други теми съм признавала – аз не разбирам нищо от това. Не искам да съм част от тълпата, която нон-стоп коментира и предлага едно решение или друго без дори да има задълбочени знания. Не, широки специалисти си имаме достатъчно.

Искам да си олпозотворя времето си по време на самоизолацията и долу-горе се справям. Казвам долу-горе, защото някак си дори и след като не шофирам по 1 час до работа и не се приготвям реално за излизане, деня пак се изплъзва без да направя всичко, което ми се иска. Самоизолацията само ми напомня, че не си организирам достатъчно добре времето.

Скоро ще можем пак да излезем и да се радваме на живота (както направих през моето Арабско приключение) …Помолих великата Туитър мъдрост да ми помогне с няколко съвета за самоизолирани души и ето техните отговори. Може би ще си харесате нещо. Но не мога да гарантирам, че частта с полудяването няма да се случи…до организъм е 😉

Съвети за полудяващи по време на самоизолация: