Барселона

Барселона е най-подходящия град да се изгубиш без да ти пука. Така направих и аз – няколко тотални изгубвания, много навъртяни километри пеша, невероятна паеля и безброй страхотни магазинчета.

От много време ме сърбяха кецовете за дълга разходка, но така и не се решавах да я направя сама. Търсих дестинация, търсих правилното време, търсих си и причини да го отлагам, но ето че момента си дойде и… дим да ме няма.

Запазих си хотел, набелязах си няколко места, които да посетя и… газ.

Мястото за отсядане не е толкова важно, стига да не е твърде далече от централната част.

Градът през есента е все още сравнително пълен, въпреки, че основнят туристически сезон е отминал. Не обичам тълпите, така че времето беше перфектно.

Докато се лутах из уличките попаданах пред музеят за модерно изкуство. Джакпот.

Прекарах 2 часа в тихо крачене по ехтящите зали и съзерцаване.

Музеите и галериите ми дейтват като йога – успокояващо и тонизиращо. Сякаш имаш достъп до мислите на някой друг. Трябва само да отделиш малко време и да ги „прочетеш”

I see…I feel….beyond. #modernart #Barcelona #sculpture #feelme

Публикация, споделена от Gergana (@georgiamocca) на

 

Пристанището, възникнало преди 2000 години, предлага постоянно разходки с корабчета. Грабваш си едно кафе и цял час се наслаждаваш на морската шир. Така и направих. Там имах чувството, че в минал живот съм била моряк…или пират J

 

 

 

 

 

 

 

*Забележка: Трудно е да се снимаш сам с GO Pro 🙂

От пристанището, направо се отправих към аквариума. От една страна са близо и е логично, от друга водата винаги ме привлича. И аз като децата се радвах на рибки и всякакви чудновати създания.

via GIPHY

В Испания знаят как да си угаждат по отношение на храната. Едно от любимите ми моменти от едно пътуване е да опитам нови вкусове и тук си беше направо експлозия.

paella

Tapas in Barcelona

Късмета спохожда смелите. Така стана и с мен. Оказа се, че в града има изложба на Game of Thrones. Как се изпуска такова нещо? Бяха изложение много от костюмите и реквизитите. Преминавайки през изложбата осъзнаваш колко много хора стоят зад една такава продукция и колко много труд е вложено. Повече време очаквах някой да скочи от някъде и да се опита да ме посече. За щастие, оцелях.

Hall of Faces

Hall of Faces

Hall of Faces Game of thrones

 

Не на последно място искам да спомена магазинчетата. Малки, скрити из виещите се улички, стилно декорирани и примамващи. Факта, че града не се е утвърдил, като модна столица отчитам на това, че там всичко се случва с различни темпове, без припряност, както и на изумителния микс от стилове. Въпреки липсата на сериозно модно присъствие, тук се организират Urban модни ревюта. Атмосферата и начина на мислене предразполага към точно такива събития – извън рамките.

Exploring Barcelona shops is fun. #fashontour #barcelonacity #shopping #handmade #fashionblogger

Публикация, споделена от Gergana (@georgiamocca) на

В заключение бих изкала да споделя, че да пътуваш сама е страхотно. Чувствах се толкова свободна, без програма и без очаквания. Ако ви се пътува – няма какво да ви спре, освен вас самите.