Често изполвам този израз, за да си припомням, че когато кажа „не мога“ това е така и когато кажа „мога“ и това е така. Просто сами определяме границите си и дали изобщо имаме такива. Дълго време си повтарях, че не мога да направя достатъчно добър клас за SkillShare. След доста опити се оказа, че мога. И така сентенцията „С трудните проблеми се справям веднага. За невъзможните ми трябва малко време“ се доказа отново.

Оказа се, че „С трудните проблеми се справям веднага. За невъзможните ми трябва малко време“ е на един норвежки приключенец, който у нас е познат с името Фритьоф Нансен. Много ме досрамя от невежеството ми и потърсих повече за този, както изглежда сроден във някои виждания човек.

Нека ви разкажа за моето „невъзможно“.

Несигурността и самокритичността са силни противници на напредъка. За съжаление аз имам много и от двете, но се радвам, че доста често успявам да ги преодолея. Последната битка беше с идеята ми да запиша и публикувам клас в платформата SkillShare, която предлага курсове по доста теми. Дълго време използвах платформата само за учене, но в един момент се замислих „Какво мога да създам аз?“.

*Ако сте пропуснали платформата SkillShare е една и от препоръките ми за оригинални подаръци.

С трудните проблеми се справям веднага. За невъзможните ми трябва малко време.

След не много дълго чудене реших, че се чувствам комфортно в споделянето на опита си като събитиен мениджър. Защо не? Организирала съм толкова различни събития, че чак аз се учудих на себе си. То са конференции, конгреси, срещи, тиймбилдинги, музикален фестивал, пресконференции, събития за правителството, пътувания, медицински и фармацевтични събития, трейнинги, участия в изложения, образователни събития…абе, поработила съм си. Защо пък да не споделя знанията си?

Гледайки от позицията си на млад кандидат събитиен мениджър, такъв курс би ми спестил доста стрес, време и работа. Ами да го направим.

Да, но самокритичността тук не е приятел. След 20-30 опита и доста монтаж отхвърлих първата партида видеа. Хайде снимай отново, хайде монтирай отново. Резултатът беше по-добър, но не и до толкова, че да го харесам. Обаче в някакъв момент трябва да се престрашиш нали? Просто да се спуснеш по течението и да видиш дали ще се разбиеш или ще намериш нов път.

Тук го има моментът, че не само ти оценяваш работата си, но и от платформата я оценяват и съответно публикуват видеото ти или ти изпращам мил имейл, който ти казва предполагам нещо от сорта „Абе, я пак опитай, ама се постарай малко повече“.. Да, но не получих този имейл и воала….доказах нещо сама на себе си, а именно, че с трудните проблеми се справям веднага. За невъзможните ми трябва малко време“.

Ако така съм ви погъделичкала и заинтригувала можете да разгледате платформата ТУК. Дори и да не изгледате моят клас, който явно не е лош, можете да научите куп други неща. Имате и един месец безплатно учене, за да решите дали наистина ще ви е от ползва. Както е казал Брус Лий „Няма значение колко бавно напредваш, важното е да не спираш“.

Не спирайте да си доказвате, че можете и не спирайте да учите.