Текстът на Kansas от песента им Dust in the wind, „Затворих очи само за миг и мигът си отиде“ е с мен, когато ме спохождат мигове, в които ми се случва нещо изключително. Тогава този малък откъс от песента започва да звъни в ушите ми без предупреждение и покана…това е моментът на осъзнаването, когато знам че това ще трае само миг, но ще запомня.

Затоврих очи само за миг и мига изчезна

…, но аз го изживях и се радвам, че се случи. Такова беше едно пътуване през вече далечния януари, от което не очаквах нищо, но ми даде много.

Имате ли моменти, в които усещате, че нещо не е както трябва…не го живеете този живот както ви се иска. Трябва му малко сол, малко подправки, за да се отвори вкуса. И едва когато ги добавите, става вкусно. Наслаждавате се и всичко има смисъл, открива се нов свят, нови хоризонти, изникват мисли, раждат се нови мечти илис е събуждат старите.

Такова беше моето пътуване до Щатите и по-точно Хавай. Точните подправки, които събудиха вкуса.

Може би Хавай звучи банално за много хора, но там намерих рай, където успях да си почина психически в джунглата и да се изморя адски физически изкачвайки вулкани. Там ми спря дъха точно в такъв миг, в който знаех, че след едно мигване ще отмине. Точно такъв миг ми трябваше, за да усетя отново пикантния вкус, който ти дава енергията да продължиш в гордо вдигната глава и сърце пълно в хубави емоции.

Трудно ми е да обясня точно, но ви пожелавам да откривате спиращи дъха мигове и да ги изживявате пълноценно.

Повече информация за Хавай можете да немерите в супер полезния сайт GoHawaii.

Виж и друго приключение, което се случи в Барселона преди доста време. Това само доказва, че Пеньо Пенев е прав, когато е написал Човекът е човек тогава, когато е на път!“.